måndag 25 november 2013

because it's sexy!

I helgen var jag, E och danska S nere i Toronto med svensk-kanadensiska S och hjälpte till på SWEA:s årliga Swedish Christmas Festival. Fick först bara reda på att vi skulle vara med i the "food team" och det lät ju inte precis som mitt specialistområde, men snart fick vi reda på att det innebar att bre smörgåsar och lägga diverse blandade pålägg på dessa smörgåsar, och det lät ju ärligt talat inte så himla svårt.

Pigga och fräscha kom vi ner till the Harbourfront Centre klockan nio på lördagmorgonen och snörade på oss gulblåa förkläden och hängde namnlappar runt halsarna. Sånna där plasthandskar skulle man ju också ha, ifall någon viktig hälsomyndighetsperson skulle råka ha vägarna förbi.



Plasthandskar var dock inte tillräckligt. Plötsligt räcker mig en av SWEA-kvinnorna en påse med någon brun tuss i. Varje nytvättat hårs mardröm.

HÅRNÄTET.


Varför man har hårnät?


Obviously.

Förutom att det såklart även är väldans mjukt och bekvämt.



I övrigt var helgen mycket framgångsrik. 
Vårt Scandinavian Dream Team fixade svenska smörgåsar i en faslig fart. Lyckades till och med lura med mina andra hälftar på lite Luciaskönsång.

"Jeg snakker svensk!"


Ja fy fasen vad man hade glömt hur mycket det där tärnglittret kliar!

Läste för övrigt om Lucia i en av våra informationsbroschyrer på ambassaden (Celebrating the Swedish Way) och där hade de översatt "pepparkaksgubbar" till "brownies"? Känns inte helt okej?

3 kommentarer:

  1. Varför har man hårnät?!? - inga hår i maten kanske! ;-) Men du ska nog inte gå in för det - inte din grej!

    SvaraRadera
  2. I love the hair net. It is beautiful. You can probably work at Subway now.

    SvaraRadera
  3. It's not Beautiful Faith - it's terrible!!! :-(

    SvaraRadera